Gairebé una faula – Lectura dramatitzada

Gairebé una Faula

Aquest proper divendres 19 de febrer a les 20h, amb la cia.Alambiq (la meva altra faceta laboral) estrenarem una lectura dramatitzada que hem preparat en ocasió de la commemoració del 29è aniversari de la mort de l’escriptor Fèlix Cucurull.

Em fa especial il·lusió ja que he estat l’encarregada de fer l’adaptació dramàtica del text i la posada en escena. He gaudit molt en tot el procés i m’ha fet descobrir una obra molt interessant, rica en matisos i plena d’imatges evocadores.

Us adjunto l’entrada que he fet al web de l’Alambiq.

—————————–  

Aquesta lectura és fruit de l’encàrrec que vàrem rebre de la Mercè Cussó (directora de la biblioteca d’Arenys de Mar) i de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Ens proposaven preparar algun acte en homenatge a l’estimat escriptor arenyenc i ens vam posar a treballar.
Remenant per la seva bibliografia vàrem topar amb aquesta narració breu que va ser publicada en Portuguès el 1969. No va ser fins al 1975, mort el general Franco, que la novel·la apareix en català. 
Forma part del llibre El desert (contes i novel·les curtes). La seva prosa, àgil, directa, i alhora descriptiva, ens va captivar des d’un primer moment. Amb un discurs gairebé cinematogràfic, Cucurull ens endinsa en la realitat de la joventut combativa dels anys 40-50. Fa un retrat d’aquells joves i dels seus anhels estroncats per la guerra i per una repressiva post-guerra. 
En aquesta breu novel·la, la música i la poesia també tenen un paper destacat, és per això que ens va semblar imprescindible comptar amb la col·laboració del nét de Fèlix Cucurull, un Fèlix també poeta de les cançons, cantautor, que ha musicat el poema que fa d’eix de la narració i que acompanyarà la lectura d’una manera ben especial.
Si veniu el proper divendres a la sala d’actes de la biblioteca, passareu una hora immersos en un univers d’imatges fetes paraules i de diàlegs plens d’emotivitat continguda que ens faran pensar sobre el valor de la llibertat i els aprenentatges de la guerra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *