Troballes mentre treballes

Estic immersa en un guió que m’ha demanat l’Espai Betúlia de Badalona, entre altres paràmetres que ha de complir l’encàrrec que m’han fet, ha de girar entorn a la Maria Aurèlia Capmany (Betúlia és el nom d’una de les seves novel·les). No en puc desvelar més, però sí que m’agradaria compartir una troballa que he fet en el camí. Una d’aquelles troballes que il·luminen i són la clau de volta quan et trobes enmig d’un atzucac.
Ja fa temps vaig trobar en un mercat de vell un disc: “Dones flors i violes“, el tenia guardat, sempre m’han interessat les cançons de cabaret, les cançons de principi del segle passat… El tenia sense ser molt conscient de què es tractava, ni qui hi apareixia, però sabia que algun dia em faria servei, o seria important en la meva vida.
Ve-t’ho aquí! I és que quan estava enmig d’escriure el guió, sense saber molt bé per on tirar, en un moment de dubte i incertesa sobre si sabria o no fer la feina i escriure quelcom que tingués gràcia, fos interessant i s’ajustés a l’encàrrec que m’havien fet, em va venir el disc al cap, el vaig posar al tocadiscs i voilà, la veu que hi apareixia era la de la Maria Aurèlia…

 

I aquest mateix tall apareix finalment en la ruta teatralitzada que estic escrivint per l’espai Betúlia, una ruta que estrenarem el proper Sant Jordi 2017 per celebrar els 10 anys d’aquest espai de literatura i dels 25 de la Biblioteca de Can Casacuberta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *