Espai Betúlia i Can casacuberta: Teatre i lletres

Aquesta primavera ha arribat amb un nou projecte sota el braç. Des de l’Espai Betúlia, l’espai de les lletres de Badalona, i la Biblioteca de Can Casacuberta, biblioteca central de la ciutat, em van fer un encàrrec d’aniversari.
Ha estat un projecte ben especial per celebrar els 25 anys de la biblioteca i els 10 del centre de les lletres i la paraula. Un repte que hem assolit des de la companyia Alambiq, destil·leria cultural. 
 
L’Alambiq és la capseta on es couen els projectes teatrals associats a la literatura i la història, és la meva vessant més teatral. Sense voler-ho ens hem anat especialitzant en rutes culturals teatralitzades. I des de l’Espai Betúlia ens en van demanar una ruta a mida per dins l’edifici, i en la que havíem de parlar dels literats badalonins: Maria Aurèlia Capmany, Joan Argenté i Pompeu Fabra. I alhora descobrir al públic general les “intríngulis” de la biblioteca i de l’espai literari… 

El resultat:
Una divertida bogeria poètica!
El guió d’una servidora ha pres vida gràcies a la Mercè Boher i jo mateixa, que hem fet un tàndem de germanes bessones amb una missió: Acabar la novel·la policíaca que ha de permetre obrir l’herència de l’avi Joan.

És tan emocionant quan veus que els elements van prenent forma, quan les peces comencen a encaixar i la trama s’escriu tota sola… I després, arriba el moment de posar-ho en escena, i et trobes amb una excel·lent companya de viatge com la Mercè, i amb un públic disposat a deixar-se sorprendre, llavors, la felicitat és màxima i tots els neguits valen la pena!

Fotografies: Espai Betúlia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *