Ressenya: Un món de famílies

Un món de famílies
Autores: Marta Gómez, Carla Nazareth

Editorial: Comanegra

“Hi ha tantes famílies com éssers humans, però totes tenen una cosa en comú: estimar-se molt i estar-ne segures i felices.”

Tinc debilitat pels àlbums il·lustrats. I recórrer biblioteques em permet descobrir-ne tants!

Aquest em va atrapar pel títol, pels colors i per la dolçor de les il·lustracions de la portada. I en obrir-lo vaig tenir aquella sensació de confort que només se sent entre les pàgines d’un llibre que t’enamora des del minut zero.

Sempre he pensat que els llibres il·lustrats no haurien d’estar a la secció infantil, haurien d’estar a l’abast dels adults i tenir un espai especial, com sovint tenen els còmics. En aquest cas, però, entenc que el missatge és tant per a grans com per als nens: hi ha famílies de totes menes, musicals, amb dos pares, amb fills adoptats, nòmades…totes elles amb un encant especial i amb l’amor com a eina per superar les adversitats.

Ara bé, entenc també, que aquest és un missatge que els nens comprenen amb molta més rapidesa que els adults. Si la Mireia té dos pares, doncs té dos pares… Un missatge que explicat, amb senzillesa, de seguida serà absorbit per un infant i adoptat dins del seu imaginari social. Ara bé, la complicació la tenim els pares per explicar senzillament allò que, a vegades, a nosaltres ens ha costat assumir…

Aquest llibre és, doncs, una eina excel·lent per a que adults i infants ens enamorem de totes les famílies amb les seves peculiaritats i dificultats, i copsem com en la diversitat hi podem trobar una gran riquesa.

—————-

Per qui en vulgui saber més, aquest és l’enllaç al llibre, que en fa l’editorial: http://comanegra.com/infantil-i-juvenil/200-un-mon-de-families-.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *