Una finestra a Wad-Ras

Hi ha sessions, i SESSIONS, espais, i ESPAIS. Ahir vaig fer una SESSIÓ en un ESPAI.
Ja fa uns quants anys que des de Biblioteques de Barcelona em van proposar formar part de l’equip de narradors que acostem l’art de la paraula al mòdul de mares de la presó de dones de Barcelona. És un projecte molt interessant entre la biblioteca Xavier Benguerel i la biblioteca de la presó. Des de la Xavier Benguerel porten llibres i revistes en préstec a mares i nadons de Bad Ras, i els narradors acompanyem aquest moment fent una sessió per als més petits, i per a les mares!
En el mòdul de mares hi viuen dones amb els seus nadons, fins als tres anys. Una petita comunitat entre reixes. Cadascuna sabrà el seu bagatge, i què l’ha duta a trobar-se en aquesta situació de privació de llibertat. No cal prejutjar. Només cal entendre que no deu ser fàcil conviure en un espai tancat, envoltades de persones amb cultures tan diferents i motxilles educatives tan diverses. Deu ser un gran aprenentatge de vida.
I jo, l’únic que provo en aquesta mitja horeta que dura la sessió, és oferir-los música i un joc imaginatiu al que moltes de les mares no estan acostumades. I parlo de les mares perquè crec que és per elles per a qui sobretot estic actuant, i m’agrada descobrir una mirada introspectiva en elles, quan els conto i els canto com si fossin nenes amb un món per endavant ple d’il·lusions per a complir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *