Ressenya: Un lloc per a la Rula

Hi ha contes que et transporten. Aquest ho ha fet, i m’ha dut a recordar a la meva avia. Tal i com la Rula, des de ben joveneta va haver d’encarregar-se de coses que no li pertocaven, en un ambient hostil… Però ella va saber trobar el seu lloc de pau, i es va convertir en la dona més bondadosa que mai he conegut.
Mai no en vaig parlar, amb ella, ja que va morir quan jo encara no pensava en aquestes coses, però sempre em quedarà en el record aquella cançó que em cantava de forma tan natural… Segur que els que teniu una certa edat la coneixeu, deia: “Una niña fue a jugar, pero no pudo jugar porque tenia que planchar…” I llavors fèiem el gest de planxar, i així amb totes les tasques de la llar… I la cantaven “Los pallasos de la tele” com si fos la cosa més normal del món! Ara ens esgarrifa, però encara és ben present en molts països, i en certes llars de casa nostra… 
Espero que moltes Rules puguin llegir aquest conte gràcies a les biblioteques, perquè els seus pares mai els hi compraran, i que elles també trobin la llum! 
Per aquells que entenem el valor de l’educació, del joc, i del respecte pels infants, val la pena llegir-lo i treballar amb els més petits el que és la llibertat, els deures i els drets dels adults i dels infants.

Un lloc per a la Rula
Ed. Tramuntana
Text: Mar Pavón
Il·lustracions: Maria Girón

ISBN: 
978-84-943046-9-9

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *