Records de biblioteca

                                                 Arenys de Flors’18
De petita anava cada divendres a fer els deures a la biblioteca de La Caixa del carrer Major de Gràcia. M’encantava entrar a aquell lloc silenciós, i seguir el ritual. Deixar el carnet a la bibliotecària que em rebia amb un somriure des de darrere les ulleres, caminar per la moqueta verda fins a la sala de literatura, deixar la carpeta sota el meu llumet, en aquell racó vora la finestra, i adreçar-me a la prestatgeria de novel·les infantils i juvenils, per revisar si hi trobava alguna novetat, algun llibre que encara no m’hagués llegit. Els tenia tots clitxats, tots els que se suposava que eren per la meva edat!
Recordo el dia que vaig atrevir-me a creuar el passadís per anar a la sala dels adults, el silenci encara era més aclaparador i les prestatgeries estaven plenes de llibres completament desconeguts per mi!… Després ja va arribar l’institut i vaig canviar la petita biblioteca de barri per la de l’escola, que mantenia el mateix ordre silenciós i seguia el mateix protocol de fitxes grogues i blanques. Sempre em va agradar fixar-me amb quina periodicitat havien agafat el llibre que m’enduia, i a mesura que m’anava fent gran, augmentava el plaer per agafar llibres d’aquells que feia mesos que ningú treia a passejar.
Amb la universitat va arribar una nova descoberta, la digitalització, la biblioteca de la universitat em semblava immensa i amb un fons infinit, però ja no tenia la màgia del seguiment per fitxes, i m’era més difícil descobrir els llibres que calia recuperar de l’oblit de les prestatgeries…
                                                                                        (continuarà…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *